(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
LINECKÉ - těsto z domácí pekárny
Potřebné ingredience
recept od paní Lucie Jelínkové - ID 23709
280 g tuku (Hera nebo máslo), 2 žloutky, šťáva z 1/2 citronu (pokud je malý, tak i celý), 300 g hladké mouky, 200 g Solamylu, 180 g cukr moučka, marmeláda na slepení
Postup přípravy
VŠECHNY SUROVINY VLOŽÍME DLE NAPSANÝCH SUROVIN DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM TĚSTO. NECHÁME PRACOVAT ASI 5 - 10 MINUT. POTOM DÁME DO MIKROTEN. SÁČKU A NECHÁME ODLEŽET.
PEČEME PŘI 200 STUPNÍCH DO SVĚTLE HNĚDA. JSOU VYNIKAJÍCÍ. POTOM SLE¨PUJEME MARMELÁDOU.
PEČEME PŘI 200 STUPNÍCH DO SVĚTLE HNĚDA. JSOU VYNIKAJÍCÍ. POTOM SLE¨PUJEME MARMELÁDOU.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
páček
(upraveno)
19. 10. 2012, 8:29
Dobrý den, o zadělávání těst v pekárně jsem již slyšela, ale nikdy nevyzkoušela. Chtěla jsem se zaptat zda se tuk do pekárny musí předem rozehřát nebo stačí nastrouhat nebo nakrájet. Já když zadělávám těsto na vále, tak si tuk postrouhám. Díky za odpověď a určitě těsto ráda vyzkouším, Marcela
martina.in
(upraveno)
19. 10. 2012, 9:37
@páček
Hezký den, já tuk většinou rozpouštím, ale můžete zkusit i nastrouhat. Ať se daří.
lenkapodrazská
(upraveno)
18. 10. 2012, 12:15
To je super, odpadá spousta práce. Nedělali jste někdo třeba těsto na vanilkové rohlíčky nebo tak něco????
martina.in
(upraveno)
19. 10. 2012, 9:36
@lenkapodrazská
Hezký den, mrkněte do mých receptů, mám tam asi 3 recepty do pekárny - vanilk. rohlíčky, pracny. Hezký den - Martina
Ivisek 6
(upraveno)
1. 11. 2012, 16:15
@martina.in
Dnes sem těsto zkusila,musim se zeptat na jaký program to zpouštíte? já to zpustila n aprogram těto,po asi 15 min po zahrati zacala míchat,po asi pár minutach sem si říkala to bude dobry,pak si dam budicka za 10min apak uz takove jak ne uplně ridke-co sem udelala spatne. jinak sem dala maslo a trochu hery.a byla roztata na pokojovou teplotu.poradite?
martina.in
(upraveno)
7. 11. 2012, 13:53
@Ivisek 6
Dobrý den, těsto v pekárně míchám maximálně 10 minut. Déle jsem ho určitě nedělala. Kde se stala chyba opravdu nevím. Mějte se hezky. Martina
Ivisek 6
(upraveno)
13. 10. 2012, 22:35
Chcete říct,že stačí jen tak malo minut aby se to zamíchalo a vzniklo těsto?
martina.in
(upraveno)
16. 10. 2012, 8:12
@Ivisek 6
Ano, opravdu to stačí. Dělám ho tak už několik let. Mám pekárnu Domo. Zkuste ho, linecké je opravdu výborné. Hezký den - Martina
lidare
(upraveno)
30. 10. 2011, 20:06
pořád jsem hledala jest-li někdo dělá těsta v pečce a našla jsem.Je to bezva že to někdo zkusil a poslal dál,díky za tip
martina.in
(upraveno)
3. 11. 2011, 11:18
@lidare
Dobrý den Ludmilko, těsto je z pekárny lepší než hňácané rukama. Ať se daří. Martina
hanys77
(upraveno)
30. 12. 2008, 16:59
Vypadají nádherně Martinko, určitě tento recept zkusím na velikonoce. Já dělávám malinko jiné těsto podle babičky, ale chci zkusit i jiné. Ale mám malou vychytávku, která funguje i na vanilkové rohlíčky...taky jsem vždycky vytahovala linecké až bylo světle hnědé, ale letos jsem zkusila vytáhnout dřív, ještě světlé a bylo mnohem lepší...vláčnější, nevysušené a víc citrónové. Zkusila jsem po chvilce pečení prstem, jestli je povrch pevný-nelepí se k prstu, a i když bylo cukroví jakoby měkké, vytáhla jsem ho, sešupla i s papírem na mřížku vychládnout a bylo suprový. Jak zchládlo tak se zpevnilo a nebylo přesušené.
martina.in
(upraveno)
30. 12. 2008, 22:47
@hanys77
Dobrý večer, díky za radu - je dobré, že tady na mmb si můžeme vyměňovat zkušenosti. Díky těmto stránkám jsem získala mnoho bezvadných receptů i rad. Mějte se moc hezky v tom novém roce . Martina
hanys77
(upraveno)
31. 12. 2008, 12:49
@martina.in
jojo, taky jsem ráda, že tyto stránky existují. Taky mám odtud spustu rad a inspirace . Přeji také tobě i celé rodince samé zdraví a pohodu v novém roce a na tykání snad neurazím, ale tady si už skoro všechny tykají
martina.in
(upraveno)
31. 12. 2008, 16:47
@hanys77
Jasně že se neurazím. Takže ještě jednou krásný nový rok 2009